FAQ για Ιδιώτες

Οι ιδιοκτήτες καταχωρούν τα ακίνητά τους στο airbnb και στις άλλες σχετικές πλατφόρμες (Booking.com, Homeaway κ.α.)   με σκοπό να τις εκμεταλλευτούν τουριστικά. Αυτές οι πλατφόρμες είναι ιστοσελίδες που φέρνουν σε επαφή τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τουρίστες-επισκέπτες. Στα κανάλια αυτά διαθέτονται προς ενοικίαση διαφόρων ειδών καταλύματα απο μικρά σπίτα,διαμερίσματα, βίλες μέχρι και ξενοδοχεία. Η επιτυχία μίας καταχώρησης εξαρτάται από τη σωστή διαχείριση, την καθαριότητα αλλά και τις ανέσεις που προσφέρει.

Η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση του ακινήτου σας μπορεί να αποφέρει πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις σε σχέση με αυτές της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Φυσικά και μπορείτε. Αναλαμβάνουμε την διαχείριση της εκάστοτε πλατφόρμας που είστε  ήδη και συνεχίζουμε με στόχο να αυξήσουμε την προβολή του ακινήτου σας.

Φυσικά. Ορίζουμε μαζί με εσας τις ημερομηνίες που προορίζονται για ιδιοχρησία του ακινήτου και δεσμεύουμε τα εν λόγω διαστήματα στα κανάλια πωλήσεων.

Για να αναλάβουμε τη διαχείριση του ακινήτου σας πρέπει οι χώροι του να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Βασικός εξοπλισμός: Επιπλωμένος χώρος, παροχη ζεστού νερού, κουζίνα, ψυγείο, κλιματισμός, κατ’ ελάχιστο μία κρεβατοκάμαρα, ντουλάπες, Wi-Fi, τηλεόραση.

Προαιρετικός εξοπλισμός: πλυντήριο ρούχων-πιατων, πιστολάκι, καφετιέρα, τοστιέρα, βραστήρα.

Βασικές ανέσεις: πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες χαρτί υγείας, σκεύη μαγειρικής, μαχαιροπήρουνα, πιάτα, ποτήρια, σκούπα, σφουγγαρίστρα.

 

Προαιρετικές ανέσεις: σαμπουάν, καθαριστικά.

Ο νόμος πλέον έχει αλλάξει. Μπορείτε να νοικιάσετε το σπίτι σας online μέσω αστικής μίσθωσης χωρίς άδεια ΕΟΤ αλλά με μια εγγραφή στο << Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής>>. Σύμφωνα με την κατ’ εξουσιοδότηση απόφαση της ΑΑΔΕ, ΠΟΛ.1187/2017 (ΦΕΚ Β’ 4232/04-12-2017) το μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής καθώς και άλλες λεπτομέρειες που αναφέρονται στο αρθρο 111 του ν.4446/2016 εχουν ισχύ απο 01/01/2018.

Υπάρχουν πολλοι λόγοι για να μας διαλέξετε. Για αρχή αποκτάτε μια ενεργή και αποτελεσματική ομάδα πωλήσεων με εμπειρία και τεχνογνωσία στον κλάδο του τουρισμού και στις online πωλήσεις. Σας βοηθάμε να μειώσετε τα έξοδά σας ενώ αυξάνετε τα έσοδά σας κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Ακόμη μπορεί να είναι επειδή δεν διαθέτετε πλεον τον απαραίτητο χρόνο για το ¨τρέξιμο¨ που χρειάζεται η σωστή διαχείριση ή επειδή δεν αντέχετε άλλο την προετοιμασία του ακινήτου, το καθάρισμά του, το check in/out, την παρακολούθηση των κρατήσεων ή ακόμα και την επικοινωνία με τους δυνητικούς επισκέπτες.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το πρώτο βήμα είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κανονίσουμε μια συνάντηση για περαιτέρω διευκρινήσεις και λεπτομέρειες. Αμέσως μετά επισκεπτόμαστε το ακίνητο σας και συλλέγουμε πληροφορίες που χρειάζονται για να ετοιμάσουμε τον οδηγο πωλήσεων. Στη συνέχεια κάνουμε μια δωρεάν εκτίμηση του τζίρου και εφόσον συμφωνήσουμε προχωράμε σε συμφωνητικό. Απο εκεί και πέρα αφήστε τα όλα σε εμάς.

Τα ενοίκια τα εισπράτετε εντος 24ώρου απο την άφιξη του ενοικιαστή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, Paypal ή μετρητά. Ο χρόνος και ο τρόπος είσπραξης των ενοικίων μπορεί να διαφέρει και εξαρτάται απο τις πολιτικες της κράτησης και την πλατφόρμα.

Θα έχετε online πρόσβαση στο πλάνο διαθεσιμότητας του ακινήτου σας και ανα πάσα στιγμή μπορείτε να ζητήσετε να σας αποστείλουμε την κατάσταση κρατήσεων.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή απορία παραμένουμε στη διάθεσή σας.HorizoneFAQ για Ιδιώτες